Numerotarea degetelor si tastierelor de pe chitara

Inainte de a intra in fascinanta lume a cantatului la chitara, trebuie sa intelegeti cum sunt numerotate degetele si tastierele (freturile) de pe chitara. Poate parea banal, dar este foarte important sa stiti ce deget trebuie sa puneti pe o anumita tastiera atunci cand doriti sa cantati o melodie folosind tabulaturile.
Cand vorbim despre numerotarea degetelor ne referim la degetele de la mana stanga daca sunteti dreptaci si degetele de la mana dreapta daca sunteti stangaci.
Degetul aratator(indexul) este primul deget, degetul mijlociu cel de-al 2-lea, inelarul va fi al treilea, degetul mic este al 4-lea deget.

Tastierele(in engleza denumite frets) sunt acele benzi metalice care sunt montate pe gatul chitarei(numit fretboard). Tastiera care este cea mai apropiata de gatul chitarei este primul reft. Daca va puneti degetul in spatele acestei benzi si atingeti o coarda, veti "canta" pe primul fret. Daca mutati degetul in spatele urmatoarei benzi metalice veti canta pe fretul 2 si asa mai departe.

Este esential sa cunoasteti numerotarea degetelor si a tastierelor de pe chitara inainte de a va apuca serios sa invatati cantecele.