Lectii de chitara - Cuvant Inainte


Am decis sa scriu aceste lectii gandindu-ma la aceia dintre voi care doriti sa invatati tainele unui instrument muzical(in cazul nostru, chitara) dar care sunteti confuzi in fata unei cantitati atat de mare de informatie pe care o ofera Internetul, cea mai mare parte din ea fiind in engleza, unde exista multi termeni pe care un incepator nu ii poate intelege foarte usor nici in romana.

Lectiile au fost concepute sa se imbine intre ele, astfel, fiecare lectie este cladita pe lucrurile invatate in lectia anterioara. Pentru rezultate bune, recomand sa incepeti cu lectia 1 si nu sariti la urmatoarea lectie dupa ce ati invatat-o si inteles-o foarte bine pe prima.

Deocamdata, voi scrie doar lectiile pentru inceput, de unde va veti cladi baza de cunostiinte. Dupa ce terminati lectiile, va voi face cateva recomandari de metode de chitara, care sper sa va fie utile.

Nu uitati, invatarea chitarei necesita multa rabdare si munca, iar rezultatele sunt pe masura efortului depus. In general, 1-2 ore de exercitiu zilnic sunt suficiente, pentru un incepator.

Pagina urmatoare: Lectia 1 - Pozitia de cantat la chitara